НОВИНИ


Световните агенции за вота: Несигурни перспективи за управляваща коалиция, трудно съставяне на правителство

2 2893 03.10.2022
Световните агенции за вота: Несигурни перспективи за управляваща коалиция, трудно съставяне на правителство

Задачата за съставяне на ново правителство се очертава трудна, като перспективите за формиране на управляваща коалиция изглеждат несигурни. Така световните агенции коментират изборите у нас.


"Франс Прес" отбелязва, че партията на бившия премиер Бойко Борисов печели първото място, но то не й гарантира връщането на власт. Агенцията коментира, че гласуването е било без ентусиазъм, на фона на избирателна активност на исторически ниско равнище и кампания, доминирана от темата за икономическата несигурност.


Според "Асошейтед прес" ниската избирателна активност отразява апатията сред гласоподавателите и прави още по-вероятна перспективата за още един разделен парламент, за който ще е трудно да излъчи стабилна управляваща коалиция.


"Ройтерс" коментира, че резултатите от четвъртите за по-малко от две години избори предвещават трудни коалиционни преговори, които може да доведат до патова ситуация в парламента или дори до нови избори.


Австрийската агенция АПА коментира, че произведените вчера предсрочни парламентарни избори в България са излъчили нов победител - партията на предизвикващия полемика бивш премиер Бойко Борисов, но не сложиха край на политическата безизходица в страната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама