НОВИНИ


Димитър Аврамов: Политиците не представят достатъчно качествени алтернативи

0 3060 03.10.2022
Димитър Аврамов: Политиците не представят достатъчно качествени алтернативи
Димитър Аврамов БГНЕС

Политиците не представят достатъчно качествени алтернативи. Трябва да обърнем внимание, че вчера около 3% от хората, които са отишли до урните и са си направили труда да гласуват, са гласували с „Не подкрепям никого. Това коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.


„Има значение дали още една партия ще влезе в парламента, ако броите математика на гласовете, но няма значение, ако това трябва да окаже влияние на политическата перспектива“, добави той.

 

„ИТН беше деструктивен фактор в изминалите няколко парламента, дотолкова деструктивен, че когато спечели изборите, не разбра необходимостта и смисъла на политическия процес, че когато спечелиш избори и си спечелил доверие и трябва да направиш възможно най-разумния компромис, за да направиш правителство“, коментира Аврамов.

 

„Политиците не научават един много важен урок и той е следният – в неспособността да ни представят алтернатива, в която да повярваме, която автентично да харесваме, те ни представят някакъв вариант, който получава не достатъчно одобрение, след което настояват, че тяхната визия е изключително важна, изключително честна и единствена и няма нужда да правят компромиси. Това превръща българската политика от конкуренция на представителност в конкуренция на политически племена, всяко, от което настоява, че властта трябва да е за него и да има собствена истина“, добави политологът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама