ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 24 октомври

0 4159 23.10.2007
Предстоящо на 24 октомври

Синдикатите казват истината за учителската стачка; как да продължи учебната година ще обсъжда министър Даниел Вълчев с регионалните инспекторати по просвета; казват прогнозите за изборите в неделя.


 

От 11.00 часа в сградата на КНСБ трите учителски синдиката - СБУ към КНСБ, СО към КТ “Подкрепа” и НУС към КНСБ и съпредседателите на Еденния национален стачен комитет ще предоставят данни за хода и развитието на ефективните стачни действия на работещите в системата на средното образование.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с началниците на Регионалните инспекторати по образование. Срещата ще се проведе в МОН. По-късно ще продължат преговорите между синдикатите и експертите от образователното и финансовото министерство за заплащането на учителите

Изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков ще подпише договор с Консорциум FICHTNER GmbH& CO.KG, ВТ- Инженеринг ООД и AQUA CONSULT GmbH за изпълнение на обществена поръчка за извършване на проучване за проект „Управление на битовите отпадъци на Столична община” за финансиране от фондовете на ЕС. 

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 24 и 25 октомври в Нордвайк, Холандия. 

Президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” първа степен на Пааво Липонен. Бившият премиер и председател на парламента на Финландия е награден за изключително големите си заслуги за присъединяването на България към Европейския съюз и за развитието на двустранните отношения. Церемонията ще се състои в 17.00 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде на работно посещение в Република Македония, по покана на Габриела Коневска-Трайковска, вицепремиер по въпросите на европейската интеграция. 

Заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев ще вземе участие в дискусия по визови въпроси в столицата. Във форума ще бъдат представени становищата на Управителния съвет на Съюза на инвеститорите в туризма, на Агенцията по туризъм и на водещи туристически фирми. 

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие рехабилитираните ПАВЕЦ Орфей и ВЕЦ Кричим. Официалната церемония ще се проведе от 13,00 ч. във ВЕЦ Орфей.

 Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще открие пречиствателна станция за отпадъчни води в Разлог.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие в Пловдив 13-ото издание на Международната изложба “Медикус, Денто, Галения”. Официалната церемония започва в 11.30 часа, преди това министър Гайдарски ще даде пресконференция.. 

Социологическа агенция  МБМДП ще даде пресконференция в БТА за политическите нагласи в навечерието на местния вот. 

Тридневна международна конференция на тема “Взаимно доверие и съдебно обучение. Към една обща култура в съдебното обучение по европейско право” ще се проведе в Националния институт по правосъдие.

От 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерство на културата ще бъде открита изложба-живопис на Димитър Батоев. Организатори на събитието са Министерството на културата на Република България и Национален дарителски фонд „13 века България”.

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама