НОВИНИ


Путин изпитвал “огромно уважение” към украинците, независимо от войната

10 3563 05.10.2022
Путин изпитвал “огромно уважение” към украинците, независимо от войната

Руският президент Владимир Путин заяви, че изпитва “огромно уважение” към украинските граждани, независимо от настоящата ситуация с войната между Киев и Москва.


“Ние винаги и дори днес, въпреки настоящата трагедия, изпитваме голямо уважение към украинския народ, украинската култура, език, литература и така нататък“, каза той.

Руският президент Владимир Путин заяви още, че Русия е решена да "стабилизира ситуацията" в четирите украински региона, които реши да анексира. Това е косвено признание за предизвикателствата, пред които е изправена Москва, за да утвърди своя контрол и идва на фона на победите на украинската армия, която продължава своето настъпление.


Руските сили претърпяха значителни загуби в два от четирите региона, след като Путин подписа договорите за присъединяването на около 15% от украинската територия към Руската федерация.  


"Ние изхождаме от факта, че ситуацията ще се стабилизира, ще можем спокойно да развиваме тези територии“, каза Путин в телевизионно изявление.


По-рано неговият говорител каза, че четирите региона са изправени пред интензивен процес на адаптация и че това ще бъде трудно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама