НОВИНИ


Служителите в затворите отново в стачна готовност

1 3096 06.10.2022
Служителите в затворите отново в стачна готовност
синдикати, затвори БГНЕС

Служителите в затворите в България са в готовност отново да обявят стачни действия, информират от организацията. Решението е взето на общо събрание на синдиката им (ССЗБ).


Работещите в местата за лишаване от свобода и следствените арести свидетелстват за силно напрежение по места, което пречи на изпълнението на служебните им задължения. 

 

Напрегнатата работна обстановка не гарантира сигурността в тези структури, твърдят от ССЗБ. Надзирателите се противопоставят на лошата кадрова политика и нередности по отношение на  кариерното израстване на служителите. По техни думи се трансформират щатове в  административни длъжности за сметка на надзорно-охранителния състав и  системно се нарушават трудово-правни разпоредби. 

 

Синдикатът иска спешна среща със служебния правосъден министър Крум Зарков и ресорния заместник-министър  Мария Павлова.

 

Припомняме, че през юни 2022 бе последният протест в системата. Тогава служители в затворите в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Враца, Кърджали и Ловеч се събраха пред Министерството на правосъдието и поискаха достойни условия на труд, достойни доходи и качествена реформа, припомнят от ССЗБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама