НОВИНИ


Първанов удря рамо на Борисов за газа

29 4851 16.07.2010
Първанов удря рамо на Борисов за газа

Президентът Георги Първанов оценява високо позицията на правителството да отпаднат посредниците при доставката на руски газ за България.


Първанов припомни, че това е позиция, която и той е отстоявал в продължение на 7-8 години. "Вероятно ще се наложи проблемът за цената на газа да се решава заедно с договореностите, които ще постигаме по "Южен поток", смята президентът.

Държавният глава припомни и, че днес в рамките на парламентарния контрол е имало дебат по конкретни теми, свързани с "Южен поток"- дали ще се използва досегашната газопреносна мрежа и дали това ще става по досегашните условия. "Когато сме в условия на преговори ние просто трябва да съдействаме на правителството, да стискаме палци", категоричен е Първанов.

Специална комисия към президента може да приеме решение за опрощаване на неправомерни взети обезщетения за малко дете. "Това може да бъде само конкретно решение и това може да засяга само онези вземания, които са несъбираеми. Това може да констатира специална комисия, която бе създадена към президентската институция", обясни президентът. Не би трябвало да стоварваме върху майките тежестта на кризата, но строгостта на държавата трябва да се осъществява, така че да се запази социалния й ангажимент, смята още той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама