НОВИНИ


Сменят името на зала "Арена Армеец"

2 4249 06.10.2022
Сменят името на зала
”Арена Армеец” БГНЕС

Най-голямата многофункционална спортна зала в България вече няма да се казва ”Арена Армеец“. Причината - прекратяване по взаимно съгласие на договора от предишното ръководство на ”Национална спортна база” ЕАД, ЗАД ”Армеец” и преустановяване на генералното спонсорство.


Сега усилията на ръководството на НСБ са насочени към преговори за нов генерален спонсор и запазване на водещата позиция на „Арена София“ като домакин на спортни и развлекателни мероприятия на световно ниво“, заяви изпълнителният директор на базара Светослав Русинов.

 

В началото на 2008 г. правителството на Сергей Станишев взема решение многофункционална зала в квартал Слатина в близост до „4-ти километър“, като строежът се финансира от държавата. Първата копка е направена през юли 2009 г., а залата е официално открита на 30 юли 2011 г.

 

"Арена София“ има капацитет от 12 373 седящи места, като 3500 от тях са на подвижни трибуни и при нужда могат да се слагат или махат. Ако в съоръжението има концерт капацитетът на „Арена Армеец София“ може да достигне до 15 000 зрители.

В нея могат да се практикуват над 30 вида спорт. В залата се провеждат и многобройни концерти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама