НОВИНИ


ПП ще бъде ”конструктивна опозиция” на кабинет на ГЕРБ

13 4728 07.10.2022
ПП ще бъде ”конструктивна опозиция” на кабинет на ГЕРБ

“Продължаваме Промяната” няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ и ще бъде “конструктивна опозиция”, заявиха на брифинг от партията на Кирил Петков и Асен Василев.


“Над половин милион избиратели ни подкрепиха с ясното послание, че няма да влезем в коалиция на кражбите”, категоричен бе Асен Василев. 

 

Решението е взето на Национален съвет на партията вчера.

 

“Няма да отидем на разговори с ГЕРБ за първия мандат. За втория мандат - ако дойде при нас, ще проведем Национален съвет, ще свикаме пресконференция и ще ви кажем какво сме решили. Надяваме се, че ГЕРБ като национално отговорна партия ще състави правителство”, допълни Василев.

 

“Ако се стигне до мандат на друга партия, ще си проведем вътрешни разисквания и ще решим какво да правим”, обясни Асен Василев в отговор на журналистически въпрос.

 

“Миналата година ни очакваше също толкова тежка зима и успяхме да проведем тежки, трудни и много публични консултации с ИТН, БСП и ДБ и да сформираме кабинет с партии, които от 20 г. не си бяха говорили. Това е тежката роля на първата политическа сила. Надяваме се, че от ГЕРБ ще се справят, след като миналата година успяхме, макар и неопитни”, посочи Асен Василев.

 

“Няма проблем ГЕРБ с партиите, с които свалиха правителството ни, да сформират коалиция и да управляват заедно”, допълни още Василев.

 

“Продължаваме Промяната” се заканиха да “бдят над всеки лев на българския данъкоплатец”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама