НОВИНИ


М. Димитров: В газовите преговори всичко предстои

1 4861 19.07.2010
М. Димитров: В газовите преговори всичко предстои
Мартин Димитров

България се движи в грешната посока; всичко ще е на тезгяха при банковите кредити; в най-тежката криза харчим рекордно много пари, съобщи синият лидер.



Банките вече ще обявяват по интернет условията по кредитите си, а това ще увеличи конкуренцията между тях; когато информацията е налице, всеки човек ще може да вземе най-доброто решение, обяви по БТВ лидерът на СДС Мартин Димитров. Това е доказателство за разликата между сериозната политика и популизма, добави той.

Всяка банка ще решава сама какви условия ще предлага, но нещата ще са публични и сравними
, а хората ще анализират и ще отчитат рисковете, избирайки, обясни Димитров. Всичко ще е на тезгяха през целия срок на договора, а това ще води до по-голяма стабилност, каза той и добави, че разбира се, че на банкерите това не им харесвало, но това били европейски практики и правилния път. Гледайте условията на всички банки и избирайте, внимавайте от коя банка взимате кредити, ще има нови продукти при по-добри условия, посъветва Димитров.

През 2006 г. Овчаров, който като каже "добър ден", всички гледаме слънцето, се отказа от изключително изгоден договор за България, а заради него цената на газа поскъпна в пъти, каза синият лидер. Очевидно той ни е ощетил всички, каза той и попита, че човекът, зам.-министър, подписал договора, не го бил прочел, а това било бягство от отговорност. Ние търсим кой го е прочел, съобщи Димитров, според когото проектите трябва да бъдат разделени. Всичко предстои тепърва, уточни той.

България се движи в грешната посока, увеличаваме разходи и дефицити, конкретизира Димитров. В най-тежката криза харчим рекордно много пари, продължи той, смятайки, че се подценява сложността на ситуацията и рисковете. След позицията на СДС излезе позиция на ЕК със същите изводи, напомни той. Не знам защо няма воля да върнем разходите на предишните нива, завърши той.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама