НОВИНИ


Г-7 предупреди за тежки санкции срещу Русия при употреба на ядрено оръжие

0 3090 12.10.2022
Г-7 предупреди за тежки санкции срещу Русия при употреба на ядрено оръжие

Всяка употреба на химическо, биологично или ядрено оръжие от страна на Русия ще има тежки последици. Това предупредиха в общата си позиция лидерите на седемте най-развити държави след спешна среща. Те обявиха, че ще продължат да налагат икономически санкции на Москва. Групата призова Беларус да спре да подпомага руската агресия, предадоха световните агенции.


Г-7 подчертаха още, че изцяло ще държи отговорна Русия при евентуален инцидент в АЕЦ "Запорожие", а безотговорната ядрена реторика поставя в риск мира и сигурността.


Седемте най-развити икономики в света се ангажираха да помагат на Украйна, колкото време е нужно. "Ще продължим да оказваме финансова, хуманитарна, военна, дипломатическа и юридическа помощ на Украйна и ще останем твърдо редом до Украйна, колкото време е нужно", се казва в общата декларация.


"Уверихме президента Зеленски, че сме твърди и непоколебими в ангажимента си да предоставим подкрепата, от която Украйна се нуждае, за да защити суверенитета и териториалната си цялост".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама