НОВИНИ


ДСБ заподозря кабинета в търговия с национални интереси

41 5480 19.07.2010
ДСБ заподозря кабинета в търговия с национални интереси

Да не би АЕЦ "Белене” и определени договорености да се окажат разменната монета в енергийните преговори с Русия. Тези опасения изразиха зам.-председателят на ДСБ Иван Иванов и общинският съветник Димитър Бъчваров.



Според тях в преговорите между България и Русия, последните от които завършиха само преди дни във Варна, има редица неясноти, по информация на БГНЕС. На първо място не е нормално националният интерес да бъде поставен под шапката на търговската тайна. По думите на Бъчваров това не е съвременна практика, особено когато в преговорите участват високопоставени лица, като министър на икономиката и енергетиката и премиер.

"Националните интереси не могат да бъдат предмет на търговия, още повече на търговска тайна”, заяви Димитър Бъчваров.

Според Иван Иванов, руският министър на енергетиката Сергей Шматко е бил видимо доволен от постигнатите резултати по преговорите. Това  именно предизвиква съмненията, че България е отстъпила нещо в тези преговори.

От ДСБ са категорични, че ще искат среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, за да се информират относно постигнатите договорености.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама