НОВИНИ


Строителен измамник завлече хиляди от няколко семейства, като ги остави без ”мечтан дом”

2 20634 13.10.2022
Строителен измамник завлече хиляди от няколко семейства, като ги остави без ”мечтан дом”

Да продадеш жилището си в центъра на София, за да си построиш къща в близост до града. Къща, която така и да не получиш. Това е общото между няколко семейства, които се доверили на един и същ строител.


Предплатили му големи суми, но малко след началото на строежите, работата спирала, а строителят изчезвал, съобщава NOVA.

Общото между трите семейства е мечтата им за нов дом. И разочарованието, че не успели да го получат, въпреки че платили за него. Наскоро Велислава и съпругът ѝ инвестират в къща с двор в краен столичен квартал, където да отгледат децата си. Купуват стар имот, който искат да разширят с още помещения. За строежа наемат фирма "Раубфогел". Избират я заради атрактивната цена, която управителят ѝ Марин Миланов им предлага. И през месец април подписват договор.

 

„Офертата беше 60 и няколко хиляди лева. Според договора, той трябваше до средата на август да е направил основите на обекта, да е направил всичките колони, зидария на покрива и пояса. Първата сума му е преведена на 10 април, която е 17 941, 32 лева. Тази сума му беше преведена за закупуване на арматура. После каза, че цените на тухлите се вдигат и е хубаво да купим в този момент и тях, защото ще поскъпнат. Преведохме още 3000 лева. На 19 април са му преведени още 5500 лева, които каза, че са му за кофраж.

 

Последната сума, която съм му превела, това е на 29 април, която е 3 хиляди лева. Още по време на изкопа разбрахме, че нещо не е както трябва. Започна да изпраща по един човек веднъж, два пъти в седмицата. Или ей така, колкото да отбие номера за един, два часа. За близо 30 000 лева е излял едни основи и е изплел част от стените, арматурата”, разказва потърпевшата Велислава Младенова.

 

След това в дома им строителят повече не се появява. Предплатените материали - също. Няколко месеца по-рано въпросната фирма е наета и от друго младо семейство, което продава апартамента си в центъра на София, за да си построи къща в село до града. Предпочитат да не показват лицата си. Договарят се за цена в размер на 132 000 лева, от които семейството поетапно изплаща близо 95 000.

 

Потърпевшите, които са общо седем семейства, са категорични, че ще търсят правата си. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама