НОВИНИ


Отново мистериозна смърт в Русия. Почина руски депутат

3 3929 13.10.2022
Отново мистериозна смърт в Русия. Почина руски депутат
Николай Петрунин

Руски депутат и бивш газов мениджър почина внезапно на 46-годишна възраст. За смъртта на Николай Петрунин, депутат от управляващата партия “Единна Русия” съобщиха от долната камара на Държавната дума.


Според съобщението Петрунин е починал след сериозно боледуване.

 

Това е поредният подобен случай след началото на руската инвазия в Украйна. 

 



Припомняме, че вече няколко случая на внезапно починали и самоубили се ръководни кадри в руски компании станаха обществено достояние. Управляващият директор на авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния Изток и Арктика (КРДВ) Иван Печорин внезапно изпадна от лодка и почина. 

 

През февруари почина генералният директор на КРДВ Игор Носов. 

 

Юрий Воронов, главен изпълнителен директор на един от контрагентите на руския газов монополист ”Газпром”, бе открит мъртъв в басейна на вилата си. 

 

На 30 януари 60-годишният Леонид Шулман, ръководител на транспортната служба на "Газпром Инвест", беше намерен мъртъв във ваната си. 

 

На 25 февруари, в същото село е намерено тялото на заместник-генералния директор на Единния разплащателен център на "Газпром" (касата на компанията) по корпоративна сигурност, 61-годишният Александър Тюляков. Твърди се, че се е обесил в гаража на къщата. 

 

На 18 април в Москва бе намерено семейството на бившия вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев. На 21 април във вила в испанския град Лорет де Мар бе открито мъртво семейството на 55-годишния Сергей Протосени, топ мениджър на най-голямата руска частна газова компания "Новатек".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама