НОВИНИ


Политическият хамелеон Светослав Трайков продължава с кариерното си израстване в сектор “Култура”

2 4025 13.10.2022
Политическият хамелеон Светослав Трайков продължава с кариерното си израстване в сектор “Култура”

Политическият хамелеон Светослав Трайков продължава да расте кариерно в сферата на културата. Само две седмици след като стана ясно, че той е спечелил конкурс в МК за държавен експерт във ведомството, Светослав Трайков стана и член на Съвета на директорите на Националния дворец на културата.


Трайков влиза в управляващия орган на НДК от държавната квота. Пред OFFNews самият той посочва, че е там до провеждането на конкурс за нов състав. В момента той е на мястото на Веселина Петрова Паскова-Мънъри, която заедно с Екатерина Димитрова Доцева бе назначена временно от тогавашния министър на културата Атанас Атанасов.

 

Трайков е едно от лицата, които придобиха популярност по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов през лятото на 2020 г. Той бе в кръга на Отровното трио на Арман Бабикян, настоящия служебен министър на културата проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов. По онова време Трайков работи за фирмата на Арман Бабикян. Именно него потърсихме за коментар.

 

Ето какво каза той пред ФрогНюз:

Господин Бабикян, с какво си обяснявате този кариерен ръст на Светослав Трайков в Министерството на културата. В момента министър там е проф. Велислав Минеков, който бе заедно с вас на площада и бе част от Отровното трио. 

 

Няма такава линия. Отровното трио се състоеше от трима души, докато господин Минеков не предпочете да стане министър. Това беше. 

 

И реши да вземе Светослав Трайков със себе си? 

 

По-късно го взе, да.

 

Защо? 

 

Не мога да отговарям вместо него, не мога да ви кажа. Сигурно го е харесал под някаква форма. 

А имал ли е познания в сферата на културата? 

 

При мен никога не се е занимавал с това. При нас работеше съвсем други неща - обслужваше клиентите на агенцията, които имаха желание за популярност в социалните мрежи. Може би професорът има предвид предишната му битност - когато е бил част от ГЕРБ, е бил директор на Спортна зала във Варна.

 

Не е ли съмнително това политическо номадство на Светослав Трайков? 

 

Не мога да кажа. Всеки има собствените си разбирания. Не съм си позволявал да оказвам натиск над служителите си. Всеки е свободен да проповядва, каквото реши. 

 

Смятате ли, че Трайков е годен да заема тези длъжности? 

 

Само проф. Минеков може да каже това. Затова е един министър - да носи отговорност за решенията си. Това няма общо с Отровното трио. Не носим отговорност за решенията му да работи за президента Радев, нито за кадровите му решения.

 



ФрогНюз припомня, че Трайков спечели конкурса за държавен експерт в отдел “Международни дейности, европейски програми и проекти” в Дирекция "Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности" към МК. Светослав Трайков е известен политически хамелеон. Бил е кандидат за депутат на ГЕРБ във Варна през 2013 г. През 2014 г. се завърта покрай политическия проект на Николай Бареков "България без цензура".

 

Джесика Вълчева


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама