НАРОДЕН ГЛАС


Кънев разкри: ЕК вероятно са ни заплашили със съд, ако се възпрепятства интерконектора с Гърция

2 16914 13.10.2022
Кънев разкри: ЕК вероятно са ни заплашили със съд, ако се възпрепятства интерконектора с Гърция
Радан Кънев

Всяко умишлено възпрепятстване може да се счита за престъпление срещу финансовите интереси на ЕС, което потенциално би могло да попадне в сферата на компетентност на Европейската прокуратура. Такъв отговор от ЕК е получил eвродепутатът Радан Кънев (ЕНП/ДСБ), във връзка със завършването на Интерконектора Гърция-България.


"Отговорът на въпроса ми до ЕК по повод опита за забавяне на завършването на Интерконектора Гърция-България (IGB), благодарение на който цената на газа у нас пада два пъти с по 30%, без грам внос от "Газпром".

 

"В превод от “Брюкселски диалект” - Комисията вероятно е упражнила натиск и заплаха със съдебно преследване за всеки опит за възпрепятстване".

 

"Въпросите до ЕК всъщност са мощен и ефективен инструмент за парламентарен контрол, особено важен в нашата политическа криза, в която редовен парламент и отчетна власт просто няма…"

 

"Затова и още днес продължавам с въпрос до ЕК за непрозрачното удължаване на концесията на Лукойл за Пристанище Росенец", написа Кънев във Facebook.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама