НОВИНИ


Проф. Янакиев: ГЕРБ не успяха да върнат на бял кон Бойко Борисов, затова се обявиха като евроатлантици

17 24311 15.10.2022
Проф. Янакиев: ГЕРБ не успяха да върнат на бял кон Бойко Борисов, затова се обявиха като евроатлантици
Калин Янакиев

ГЕРБ не успяха да върнат на бял кон Бойко Борисов, затова се обявиха като големи евроатлантици. Това каза по Нова Нюз проф. Калин Янакиев.


Проф. Янакиев коментира и войната в Украйна. “Не е вярно, че приведена главица, сабя не я сече. Още от самото начало на войната нашите политици непрекъснато навеждат главичка”, каза философът.  “Ние сме уникален народ. Прощавайки се с комунизма си българите не осъзнаха, че ние се отърваваме не просто от комунизма си, а се освобождаваме от руска колониална зависимост”, допълни той. 

 

Според него у нас се увеличава западофобията, която той нарече “една от основните атаки на путиновата пропаганда”. “Тя създаде една особена западофобия, брюкселофобия, американофобия. Когато ние - една малка страна, намразим някого започваме да търсим упование в другия”, заяви проф. Янакиев.

 

Той припомни думите на Александър Дугин през 2013 година. “Аз се чудя каква би могла да бъде новата национална идея на Русия? - Да завладеем Европа и да я присъедини към нас”, цитира проф. Калинов руският обществен деец.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама