НОВИНИ


Гешев: Не обръщам внимание на призивите да напусна поста си

9 4345 15.10.2022
Гешев: Не обръщам внимание на призивите да напусна поста си
Иван Гешев

Не обръщам внимание на призивите да напусна поста си. Това каза пред журналисти главния прокурор Иван Гешев. Ясен призив за това има от ПП, БСП и ДБ.


“Познавам прокуратурата и не може да ме накарат и да ме помолят за каквото и да е, това е проблемът, трябва им някой зависим, каквито може би някога сигурно е имало. Аз докато съм главен прокурор, няма да съм такъв. Реална правна реформа! Реална! А не измислена, за да може някой да си сложи човек, който е удобен на олигарсите и задкулисието, и тогава всичко ще цъфне и върже”, отговори главният прокурор на въпрос за поста му. 

 

Гешев засегна и темата за мигрантския натиск, като беше категоричен че такъв има. Даде и пример. “Болниците в Бургас са пълни с неустановени загинали лица, които ловците намират в гората. И не могат да бъдат освободени, понеже не могат да установят  личността им”, каза той.

 

Според обвинител номер едно е крайно необходимо да се направи мащабна промяна в пътното законодателство, като инициативата за това трябва да е не на прокуратурата, а на държавата.

 

“Защото държавата гони, благодарение на българските закони, а трябва нарушителят да гони, включително и престъпника, евентуалния извършител на престъпление. Държавата гони, първо да ти състави акт, после да ти връчи постановление, после да ти вземе парите, и тя давността изтича”, каза Гешев.

 

Той посочи вчерашната катастрофа, при която в столицата загина 19-годишно момиче, като пореден пример за нерешените проблеми в пътното законодателство.

За случая с Георги Семерджиев, Иван Гешев заяви, че в компетенциите на МВР, а не на прокуратурата, е да посочи имало ли е полицейски чадър над Семерджиев и кои точно са служителите, които са го осигурявали.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама