НОВИНИ


За Иванов изходът от политическата криза минава през съдебната реформа

12 2888 19.10.2022
За Иванов изходът от политическата криза минава през съдебната реформа
Христо Иванов

Разговорът за изход от политическата криза е за това как да се промени системата така, че да не ни се налага да се сочим с пръст. Политическата ситуация може да се нормализира, когато се съгласим, че имаме нужда от независим съд, прокуратура и това дали има доказателства зависи от фактите, а не от политическите интереси. Без да проведем цялостна реформа и елиминиране на корупцията, няма да можем да решим политическата криза, защото гражданите няма да ни позволят.


Това заяви пред депутатите Христо Иванов от "Демократична България".


По думите на Иванов всеки сговор, сключен независимо от този проблем, ще доведе до отговор.


"Фундаментална криза пред нас е политическата. След поредна вълна на масови протести България не може да сформира трайно управление месеци наред. Това е четвъртият парламент за 18 месеца, напът сме да отидем на следващи избори. Но не е само това - в България през това време има служебно управление, което започна да изглежда като част от някакво ново правило. Все повече институции у нас са извън своите мандати и политическата система не може да ги презареди", допълни той. 


Съпредседателят на ДБ коментира и войната на Русия в Украйна. Той отново призова България да изпрати оръжие на Киев и да бъде активна на геополитическата сцена в рамките на съюзите, към които принадлежи.


"Не можем да си затваряме очите. Не можем да повтаряме три пъти, че искаме мир и да очакваме, че той ще настъпи. Не става така. Замитането на войната под килима, опитите да се нарича по друг начин, е въпрос за това дали си отговорен или не. България трябва да се погрижи решително. Това може да се направи само в рамките на съюзите, към които принадлежим. Трябва да сме активни членове, не да се опитваме да водим политика на неутралитет", допълни Иванов. 


По думите на Иванов всеки сговор, сключен независимо от този проблем, ще доведе до отговор.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама