НОВИНИ


В последния момент: И ДПС издигнаха кандидат за председател на НС

3 2692 19.10.2022
В последния момент: И ДПС издигнаха кандидат за председател на НС
Йордан Цонев

ДПС издигнаха кандидатурата на Йордан Цонев за председател на Народното събрание. Това обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.


"Връщам се към онова, което различните парламентарни групи изказаха в декларациите си. Всички призоваваха за съгласие и диалог в тези кризисни времена. Самите ние като народни представители все още не сме готови да чуваме и разбираме какво ни говорят нашите опоненти. Съгласието и обеднинението го рзбираме само около собствената ни правота и истина, вместо да търсим включително и правотата на опонентите. Уроците не са научени и поуките не са извлечени за последните 4 избора за година и половина. Българският народ всеки път избираше фрагментиран парламент и не позволяваше на нито една партия да има собствено мнозинство", каза той.

 

"Основната задача на политицте и институциите е да решаваме проблемите на хората, което започва с решаването на основния проблем - липсата на диалог", категоричен бе Карадайъ.

 

"Много е лесно да се каже "аз ще бъда опозиция" и в един момент с една конкретна тема да се опитваме да създаваме криза в Народното събрание. Тепърва ни предстои да направим с тази структура на Народното събрание, по волята на суверена, да търсим мнозинства. Ако успеем да намерим онова мнозинство, което може да излъчи годно и стабилно правителство, още по-добре би било в тези кризисни времена", смята лидерът на ДПС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама