НОВИНИ


”Продължаваме промяната” оттегля кандидатурата на Минчев за председател на НС

11 4650 19.10.2022
”Продължаваме промяната” оттегля кандидатурата на Минчев за председател на НС
Никола Минчев БГНЕС

”Продължаваме Промяната” оттегля номинацията на Никола Минчев, съобщиха от партията на брифинг в Народното събрание.


Те отбелязаха, че формацията предприема тази стъпка, за да облекчи процедурата по избор на шеф на НС. Тя така и не бе завършена днес, след продължило около 8 часа заседание и няколко гласувания на номинациите.

 

“Ние ясно заявихме, че сме конструктивна опозиция. Ние ще гласуваме като една опозиция против кандидата на ГЕРБ”, заяви Асен Василев и посочи, че към момента не са решили кой ще подкрепят при гласуването в четвъртък. 

 

"Поставени сме в безпрецедентна ситуация. Имаме победител в изборите, който не може да събере съгласие за избор на председател на НС, камо ли за кабинет”, каза още Василев. “Да свалиш кабинет на ПП и после да търсиш подкрепа от тази партия е малоумно”, допълни още той. 

 

Въпреки, че оттеглят кандидатурата на Никола Минчев, Василев категорично заяви, че той “е най-достойния кандидат да води това Народно събрание”

 

ПП няма да подкрепи и предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на парламента. Асен Василев определи това като "силно неефективно".

 

Кирил Петков пък подчерта, че в четвъртък сутрин, когато депутатите отново ще се съберат в пленарната зала, ПП няма да пречи на гласуването, но ще постъпи като опозиция - т.е. няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ-СДС за председател на НС Росен Желязков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама