НОВИНИ


Илияна Йотова: Надявам се до края на деня да имаме име за председател на българския парламент

0 2977 20.10.2022
Илияна Йотова: Надявам се до края на деня да имаме име за председател на българския парламент
Илияна Йотова

Надявам се до края на деня да имаме име за председател на българския парламент. Това заяви пред журналисти в старата столица вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя бе категорична и, че това е най-важното, което депутатите трябва да свършат - днешният ден да завърши с посочена фигура за председател на Народното събрание.


"Това е фигура - авторитет за цялата институция в една парламентарна република и най-важното е, че по този начин ние ще разблокираме държавата и всички институции ще могат да заработят нормално.

 

Твърде висока е и оценката за работата на служебния кабинет, както чухте и днес те заявиха готовност да предложат няколко варианта за бюджет на народните представители, за да бъдат обсъдени и да бъде приет този, който е най-добър, този, който ще защити максимално интересите на българските граждани“, каза още вицепрезидентът и допълни, че служебният кабинет е готов и със законите по Плана за възстановяване и развитие – нещо, което се чака не само от бизнеса, но и от цялото българско общество.

 

"Моята надежда е днес да имаме титуляр и тази фигура да бъде избрана с едно стабилно мнозинство, което допълнително ще допринесе и за авторитета на Народното събрание. Странно е, разбира се, че чуваме призиви да се избере служебен едва ли не председател на НС и честно казано моят политически опит не ми достига, за да разбера какво означава неполитическа фигура в най-политическия орган в страната“, посочи още Илияна Йотова.

 

Според нея обещанията, които са давани по време на предизборната кампания, вместо да бъдат продължени с действия, по-скоро са се изпарили. На въпрос колко дълъг ще е живота на служебното правителство, тя бе категорична, че то ще действа достатъчно дълго, за да се стабилизира държавата, защото в трудните месеци, които предстоят ние имаме нужда от стабилно правителство.

 

Вицепрезидентът изказа и съболезнования на семейството на великия писател Антон Дончев. Тя призова и всички управляващи да спазва един от любимите цитати на твореца – от "Сказание за Самуил“:

"Там в това сказание има реплика на един друг исторически мъдрец към царя и той казва "Не губете, пазете доверието в хората. Един ден те ще отворят сърцата си за вас“, гласи цитатът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама