НОВИНИ


14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv

0 2731 20.10.2022
14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv

14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv това лято, а във видеото Road Trip Plovdiv можеш да видиш града през погледа на легендата на Формула 1 - Дейвид Култард.


"Eдно от големите вдъхновения за направата на проекта беше присъствието на Дейвид Култард и Формула 1 в Пловдив. Свикнали сме да виждаме болида по трасета, а не по павета. Това несъответствие между двата елемента вкара голяма доза магически реализъм в нашето видео.", казва сценаристът и режисьор на видеото Иван Москов.


.

Проектът е продуциран от филмова къща Beardfrost Productions, съвместно с Red Bull Bulgaria и Red Bull Racing Team. Видеото показва преминаването на легендарния британски пилот - Дейвид Култард през емблематични локации в града на тепетата. Крайната точка на пътешествието е Гребен канал, където по-рано тази година се проведе събитието Red Bull Showrun Plovdiv.


.

"Цялата логистика по проекта беше предизвикателство - затварянето на булевардите, безопасността на екипа и гражданите, тълпите от хора, които не искахме да се виждат в кадър, а прииждаха отвсякъде. Особено, когато успоредно с това самият болид, щом запали, имахме няколко секунди да стартираме камерите и да снимаме. Едновременно с това, всички други фактори трябваше да са организирани и подредени за кадъра.

 

Имаше доста критични моменти, но успяхме да се справим, заради опитния екип и най-вече заради безценния ни асистент-режисьор - Бойка Пехливанова. Без нея всичко щеше да се разпадне още на първата сутрин.", споделя главният оператор на продукцията Стоил Димитров.


.

"Крайният резултат трябва да определят зрителите и хората, които ще гледат видеото. Ще ми се с нещо подобно да можем да обърнем словореда на българската поговорка: 'хубава работа, ама българска' с 'българска работа, ама хубава'"., казва още Москов.

Четириминутното видео може да бъде видяно в страницата www.redbull.com, както и още кадри и информация за проекта в Instagram @redbullbulgaria.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама