НОВИНИ


Люк Скайуокър изпраща армия от дронове на Украйна

4 15701 20.10.2022
Люк Скайуокър изпраща армия от дронове на Украйна
Люк Скайуокър

Люк Скайуокър изпраща армия от дронове на война, съобщава Bloomberg. Изглежда като резюме на следващата част от Междузвездни войни, но се случва в реалния живот. Актьорът Марк Хамил, който изигра героя на джедая в оригиналната трилогия на Джордж Лукас ”Междузвездни войни”, която дебютира през 1977 г., служи като посланик за набиране на средства за украинския проект ”Армия от дронове” в борбата му срещу руската инвазия, след като получи молба от президента Володимир Зеленски миналия месец.


"Много просто: Украйна се нуждае от дронове. Те определят изхода от войната, те защитават своята земя, своя народ, те наблюдават границата, те са очи в небето“, заяви Хамил в интервю с Джо Матийо в Sound On на Bloomberg Radio.

 

"Бях наистина шокиран, защото ми дават тези актуализации поне два или три пъти седмично за това, което се случва, и казаха, че са получили над 500 дрона, откакто започнах инициативата“.

 

След разговор в Zoom със Зеленски, Хамил започва да работи с United24, официалното звено за набиране на средства на украинското правителство, за оборудване на армията на страната с дронове. Известни личности, включително Лив Шрайбер и Барбара Стрейзънд, също подкрепиха United24, като помогнаха за набирането на средства за инициативи, фокусирани върху медицинска помощ.

 

По-рано този месец Хамил публикува в Туитър изображение на самотен изтребител X-Wing, моделът, управляван от героя му Скайуокър, в синьо-жълтите цветове на знамето на Украйна, изправен срещу флота от звездни разрушители, управлявани от империята на злото.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама