НОВИНИ


Петролът скача още нагоре

0 2631 20.10.2022
Петролът скача още нагоре
БГНЕС

Петролът поскъпва, след като китайските власти обсъждат облекчаване на Ковид ограниченията. Това ще доведе до повишаване на икономическата активност в най-големия вносител на петрол в света.


Това води отново до превес на опасенията, свързани с по-ограниченото глобално предлагане на петрол, което е подкрепа на поскъпването на черното злато, над страховете от надвиснала световна рецесия, която да ограничи петролното търсене и потребление и респективно цените.

 

Към 18:00 часа българско време декемврийските фючърси на петрол Брент поскъпват с 1,4% към 94 долара за барел. Ноемврийските фючърси на американския лек суров петрол WTI се повишават с 2% към 87,50 долара за барел.

 

Петролът е на път да поскъпне за втора поредна сесии на търговия, след като в сряда петролните фючърси се повишиха като реакция на данни за спад на складовите запаси на суров петрол в САЩ през последната седмица. Вчера президентът Джо Байдън обяви освобождаването на още 15 милиона барела суров петрол от Стратегическия петролен резерв - последният транш от освобождаването на общо 180 милиона барела през последните няколко месеца.

 

Управляващите в Пекин обсъждат дали да намалят времето, което хората, пристигащи в страната, трябва да прекарат в задължителна карантина от 10 на 7 дни, според източници, запознати с разговорите, цитирани от Блумбърг. Евентуалната промяна в досегашната Covid политиката ще трябва да бъде одобрена от висшите ръководители, така че все още може да бъде променена или изобщо да не бъде въведена, посочи един от източниците.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама