НОВИНИ


Радев към Рюте: в момента България и Румъния стават заложник на вътрешната политика на Нидерландия

8 2833 21.10.2022
Радев към Рюте: в момента България и Румъния стават заложник на вътрешната политика на Нидерландия

Президентът Румен Радев е провел разговор с премиера на Нидерландия Марк Рюте, в който са обсъдили резолюцията в Нидерландия за членството ни в Шенген.


Поводът за разговора е гласуваната резолюция от нидерландския парламент против влизането на България и Румъния в  Шенген, допълва БНР. 

 

Радев изтъкна, че 15 евродепутати от Нидерландия са подкрепили влизането на България и Румъния в Шенген, само четирима са "против". Според Радев е ключово, че страната ни има положителен резултат от инспекцията, както и че „всички държави вече застават зад България“.

 

Радев допълни, че през декември, когато е чешкото председателство, премиерът на Петер Фиала се е ангажирал да работи по всички процедурни механизми, така че да се намери решение на въпроса.

 

Необходимостта от опазване на общата европейска граница е ключово във времена на икономическа криза, тъй като ако нямаме свободен достъп до нея това ще се отрази негативно както на нашата икономика, така и на тази на Европа, на всички сектори, в които е необходимо бързо и свободно движение на хора, стоки, услуги.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама