НОВИНИ


Първи реакции след избора на председател на НС

1 2796 21.10.2022
Първи реакции след избора на председател на НС
БГНЕС

Абсурдно е да се прави бюджет, без да има съставено правителство. Това каза пред БНТ проф. Румяна Коларова. Според социолога Кольо Колев предсрочните избори са неизбежни, защото не може да бъде свършена полезна работа, а само-политическата агитацията.


Според проф. Коларова е необходимо първо да има правителство и тогава да се съставя бюджет.

 

Кольо Колев посочи, предсрочните избори са неизбежни, тъй като вероятно парламентът няма да функционира оптимално, предвид фрагментираната ситуация.

 

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС определи, че е необходимо „Духът на консенсуса да продължи“. Тя призова в бъдещата работа на новото НС да преобладава „коалиция на разума“. Атанасова изказа специални благодарности на Вежди Рашидов, че е поел тази отговорност на бъде председател на НС.

 

Десислава Атанасова посочи, че се е изморила  да търси обяснение за поведението на Продължаваме промяната. Вероятно удобно забравя, че именно ГЕРБ-СДС бяха инициатори за сваляне на предишното правителство.

 

Ген. Атанас Атанасов посочи, че от Демократична България остават в опозиция.

 

Какво бъдеще ще има този парламент, с оглед на трудното избиране на председател на НС, който се осъществи на третия ден от откриването на 48-я парламент. Както се казва третият път е на късмет. Но дали наистина само късметът е водеща сила или сме свидетели на явно оформяне на бъдещи коалиции, които търсят консенсус.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама