НОВИНИ


Всички сметнали, че Рашидов е разумна кандидатура, после някои започнали с критики

5 2861 22.10.2022
Всички сметнали, че Рашидов е разумна кандидатура, после някои започнали с критики

Представителите на всички парламентарно представени партии са определили номинацията на Вежди Рашидов като разумна и са декларирали, че няма да й пречат по време на председателския съвет в Народното събрание вчера.


Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред Българската национална телевизия.

 

Според него от "Продължаваме промяната" са постъпили некоректно след това с критиките си към БСП и намеците за нови мнозинства.

 

"Всички казаха: "Това е разумното решение - няма друго". И те, когато обсъждахме - казаха: "Да, добре, предложете го. Ние или няма да участваме, или ще гласуваме против". Всички партии - и "Продължаваме промяната", и "Демократична България" и "Възраждане" се съгласиха на този подход, но казаха, че няма да го подкрепят по идеологически причини. Това си е техен вътрешнопартиен интерес, тип "да не се изцапам!". Хубаво, няма да се изцапате, но не е политически коректно към българските граждани след това да излизаш и да критикуваш и да говориш за нови мнозинства", заяви Свиленски.

 

По думите на Свиленски няма как на това гласуване да се гледа като на нова коалиция, защото коалициите се образуват по политики и идеи. Той посочи, че общи неща има и между ПП, ДБ И ГЕРБ - като изпращането на военна помощ за Украйна.


"Другата седмица първата коалиция, която ще видите, ще е коалицията за войната - за изпращане на оръжие на Украйна. Ето това е коалиция! Не може да кажеш, че изборът на председател е коалиция", допълни той.


Свиленски потвърди отново, че БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, на ДПС или на "Възраждане". 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама