НОВИНИ


Рокади! Шефът на МВР сменя началници на почти всички столични районни управления

2 4287 24.10.2022
Рокади! Шефът на МВР сменя началници на почти всички столични районни управления
Иван Демерджиев

Шефът на МВР Иван Демерджиев обяви сериозни кадрови промени във ведомството. Те засягат няколко районни управления в София и областни дирекции.


Ето и конкретните промени:

 

Второ РПУ - на мястото на комисар Венелин Станков ще бъде назначен инспектор Иван Дойчев, разузнавач трета степен, Втори сектор към отдел "Противодействие на криминалната престъпност при СДВР.

 

Трето РПУ - на мястото на комисар Александър Александров ще бъде преназначен главен инспектор Ивайло Величков, началник Втори сектор в отдел "Икономическа полиция" при СДВР.

 

Четвърто СДВР - на мястото на комисар Румен Костадинов ще бъде преназначен главен инспектор Кристиян Тонев, началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Първо РПУ.

 

Пето РПУ - на мястото на комисар Мариета Иванова ще бъде преназначен главен инспектор Пламен Максимов, началник на Пети сектор в отдел "Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР.

 

Шесто РПУ - на мястото на комисар Делян Гешев ще бъде преназначен комисар Пламен Колев, зам,-началник на отдел "Охранителна полиция" при СДВР.

 

Седмо РПУ - на мястото на комисар Ани Петрова ще бъде преназначен главен инспектор Радостин Ангелов, началник на Шести сектор към отдел "Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР.

 

Осмо РПУ - на мястото на комисар Валери Симеонов ще бъде преназначен комисар Светослав Стойков, зам.-началник на Осмо РПУ.

 

Има още две промени, които ще се направят по различни причини. Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев ще бъде преназначен, като на негово място ще бъде назначен комисар Васил Костадинов, зам.-директор на ОДМР-Пловдив. В този случай се касае за молба на г-н Балев. Изключително доволни сме от него и от неговата работа, мотивите са изцяло лични и молбата му беше удовлетворена. Вторият случай е смяната на директора на ОДМВР-Кюстендил, където на мястото на старши комисар Светослав Григоров ще бъде преназначен комисар Георги Ванев, зам.-директор на ОДМВР-Кюстендил.

 

Тук случаят е различен - старши комисар Григоров си позволи грубо да наруши правилата за срещи с политически лица, позволи си директно да ме излъже в очите, че не е осъществявал такива срещи, и логичната последица от това е да се разделим с него, заяви министърът на вътрешните работи. В отговор на въпрос той уточни, че старши комисар Григоров се е срещал с двама високопоставени представители на ГЕРБ при различни случаи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама