НОВИНИ


ПП: Силно притеснително е, че служебният кабинет няма да внесе бюджет

3 2988 25.10.2022
ПП: Силно притеснително е, че служебният кабинет няма да внесе бюджет
Асен Василев БГНЕС

Асен Василев от Продължаваме Промяната определи като силно притеснителен отказът на служебното правителство да внесе бюджет за 2023г. в Народното събрание.


„Казват, че не искат да внесат това, което са подготвили, а ще внесат само закон за удължаване на действието на текущия бюджет. Това сигнализира няколко неща”, добави той.

 

„Първо - текущият бюджет, който по думите на служебния финансов министър ще преизпълни приходите, ще има по-малко разходи и ще има дефицит, който ще бъде от порядъка на 3%, е адекватен и за догодина”, допълни Василев.

 

"Всички страхове, които се насаждат за 11 млрд. дефицит и 16 млрд. дълг са абсолютно безпочвени. Щом служебният кабинет смята, че текущият бюджет може да се използва и за догодина, това означава, че и текущият дефицит би стигнал за догодина”, изрази мнение съпредседателят на ПП.

 

За съжаление, посочи Василев, бюджет може да бъде внесен само от Министерския съвет, а не и от депутати. „Единствената опция да имаме нормален, реален бюджет догодина е служебният кабинет да изпълни задълженията си по конституция”, подчерта той.

 

По-рано днес в парламента служебният министър на финансите Росица Велкова посочи, че служебният кабинет ще внесе т.нар. „удължителен закон“. Велкова намира това за логично, тъй като служебният кабинет не е легитимно излъчен от народа, няма парламентарно представителство и съответно нямат право да нанася промени в политиката.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама