НОВИНИ


Задържаха още 3-ма, заподозряни в убийството на Боби Райнов

2 5057 22.07.2010
Задържаха още 3-ма, заподозряни в убийството на Боби Райнов

Столични криминалисти са задържали още трима, заподозряни за убийството на Боби Райнов, след проведени издирвателни действия, съобщават от пресцентъра на МВР.



По подозрение за съучастие в злополучният инцидент, станал на 4 юли на ул. „Барите" в квартал „Овча купел", са арестувани Т.Г. на 19 г. - с регистрации за кражби, грабеж и средна телесна повреда, З.З. на 30 г. - криминално проявен за кражба и Т.Ф. на 39 г. - известен на полицията за хулиганство.

На тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа.

Припомняме, че задържаният като предполагаем извършител на убийството Славчо Димитров отрече да е извършил деянието. Той дори поиска да бъде подложен на детектор на лъжата, за да докаже невинността си, както и да посочи свидетел, който знае кой е извършителят - момче на 17-18 години и се казва Димитър.

СГС остави в ареста Славчо Димитров, тъй като според магистратите има достатъчно основания да се счита, че именно той е извършителят на убийството.

След убийството беше задържан друг заподозрян - 30-годишен мъж, който е намушкал по цялото тяло Райнов и после избягал. Аутопсията обаче показа, че причина за смъртта е черепно-мозъчна травма. Поради тази причина арестуваният беше освободен.

След трагедията стотици съпричастни с родителите на убития се събраха на протест пред Народното събрание.
Галина Райнова, майка на убитото момче, разказа пред медиите, че синът й е отишъл да помогне на свой приятел, който е бил нападнат от незаконно настанили се в квартала роми.

По думите й когато Боби пристигнал на мястото на инцидента, там вече имало полицейски служители, които обаче останали безучастни в заформилото се меле между 50 роми и 4-ма българи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама