НОВИНИ


До дни обявяват терена за новата детска болница

0 3000 25.10.2022
До дни обявяват терена за новата детска болница
БГНЕС

Следващата седмица ще бъде ясен теренът за новата детска болница. Това стана ясно след експертна среща между служебния здравен министър Асен Меджидиев, педиатри и неправителствени организации.


Необходимо е докато се обяви теренът за нова детска болница ръководството на единствената в момента детска болница СБАЛ по детски болести "Иван Митев" в София, както и други педиатри да направят актуализация на доклада за структурата на дейностите на бъдещата детска болница, предаде БНТ.

 

Изпълнителения директор на СБАЛ по детски болести "Иван Митев" в София д-р Благомир Здравков посочи, че основната тема не е теренът, а възможността за комплексна детска грижа.

 

Досега са обсъждани няколко терена. Те са при болниците "Св. Анна", "Лозенец", Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. "Овча купел", Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев" в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя.

 

Преди да се стигне до тук родители, както и представители на неправителствени организации настояваха пред държавата, че е необходимо да се избере както подходящ терен, така и да се построи нова и добре функционираща сграда, която да отговоря на съвременните изисквания за детска болница. Така ще се предоставят качествени условия за лечение, а не такива, които ще породят риск за здравето на децата им.

 

Предстои да разберем дали новата болница ще бъде построена на някои от определените или ще има съвсем ново предложение,


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама