НОВИНИ


Илиян Василев: В тази остра конфронтация няма място за експертно правителство

9 5828 26.10.2022
Илиян Василев: В тази остра конфронтация няма място за експертно правителство

Днешните консултации очертаха границите на това, което може да се очаква като политическо развитие. Ще има правителство. Експертно. Представяте ли си? Как ГЕРБ назначава ”експерти” и те стават експертно, демек освободено от политическа опека правителство? Хайде малко по сериозно, моля. В тази остра конфронтация няма място за експертно правителство, най-малкото защото никой няма да ги възприеме като независими, равноотдалечени и т.н. Дори Папата Римски да сложат за министър председател.


Триковете на Борисов са безспирни, но не разбира, че всичко което произнесе или назначи е политически и априори неприемливо. 

 

Ясно е, че ще опитат още с първия мандат, както и е ясно, че Радев ще даде третия мандат на Янев /голяма вероятност/. Така всички си измиват ръцете с най-малката партия, която естествено не може да направи правителство.

 

Повтаря се ДПС историята.

 

А междувременно ДПС си акумулира все повече власт.

 

Та да питам тандема Румен Радев - Делян Добрев /от Хасково/ - като громихте Петков и Василев, че внасят пак руски газ и то през посредници, сега как е - защото избрахте ДЕПА и Митилинеос да продават газ на Булгаргаз. Да не би гръцките компании да добиват газ или да имат лиценз за износ на американски ВПГ, каквито бяха Шениер, и чиято оферта отказахме.

 

Твърдението на Делян Добрев, че служебното правителство било постигнало много по-добра цена от договора с Шениер е неистина, която почива върху пренебрегване на очевидния факт е че над 65-70 евро МВтч цени на Ти Ти Еф, при равни други условия американския газ е по-евтин. Няма как офертите на ДЕПА и Митилинеос да дадат по-евтин газ. 

 

И защо заметохте темата с отговорността в продължение на 21 месеца да не внасяме цялото количество от азерски газ? Кой беше отговорен - назначения от Делян Добрев и подкрепян от Румен Радев шеф на Булгаргаз Николай Павлов.

 

Кой ще понесе политическата отговорност за чадъра над този агент на Газпром - който недовзетия 1,2 милиарда кубически метра газ, която нанесе преки щети на потребителите и на Булгаргаз за над 650 милиона лева?!

 

Илиян Василев, Facebook


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама