НОВИНИ


Джорджа Мелони: Има само един начин за мир между Киев и Москва - да въоръжаваме Украйна

5 3718 27.10.2022
Джорджа Мелони: Има само един начин за мир между Киев и Москва - да въоръжаваме Украйна
Джарджа Мелони

Има само един начин да се стигне до преговори и мирно споразумение между Русия и Украйна и той е да се помага на Киев с въоръжение и техника, за да се защитава .. Това заяви в своя ре пред Сената на италианския парламент новият италиански премиер Джорджа Мелони.


"Мирът може да бъде постигнат, като се подкрепя Украйна. Това е единствената възможност, с която разполагаме ние и партньорите ни в Европа. Двете страни да седнат да преговарят", заяви Мелони преди процедурата по гласуването на вот на доверие на новоназначеното дясно правителство.

 

Новият италиански премиер многократно изтъкна, че Рим ще помага на Киев, докато позицията на коалиционните ѝ партньори Силвио Берлускони и Матео Салвини по въпроса е по-сдържана. Това се обяснява с топлите отношения на Берлускони с Путин в недалечното минало.

Мелони заяви, че макар и оръжието, което Италия доставя на Украйна, да не е достатъчно за победа на украинците над руската армия, то все пак е много важна част за войната срещу агресора. Всички трябва да са наясно, че Рим е надежден партньор и ще спазва всички международни договори. Това означава помощ за Украйна дотогава, докато тя се нуждае от нея.

Новото италианско правителство спечели и втория, последен засега вот на доверие в парламента.

При гласуването снощи в Сената министър-председателят и коалиционното й правителство получиха необходимото абсолютно мнозинство. В подкрепа на кабинета гласуваха 115 сенатори, против - 79, а петима се въздържаха. Коалицията се нуждаеше от поне 104 гласа за пълно мнозинство, отбелязват световните медии.

Ден преди това в подкрепа на Мелони и калинета гласува и Камарата на депутатите. Подкрепиха я 235 от присъстващите 389 членове на долната камара.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама