НОВИНИ


Отбелязваме Световния ден за борба с инсулта

0 2661 29.10.2022
Отбелязваме Световния ден за борба с инсулта
Снимката е илюстративна

Днес се отбелязва Световният ден за борба с инсулта. Чрез Националната кампания „Научи симптомите на инсулт! Всяка минута е ценна!“, организирана от Асоциацията за инсулт и афазия, се цели запознаване на обществото със симптомите на инсулта и как трябва да се действа, за да бъде спасен или предпазен от инвалидизация човек.


По повод световния ден ще бъдат осветени обществени сгради в лилав цвят - цветът на борбата с инсулта. В инициативата се включиха много общини, каза за БНР Дорина Добрева, председател на асоциацията.

 

"Във всички общини вече има налични щендери с информационни плакати, листовки, транспаранти, билбордове, включително ще бъдат оцветени в лилав цвят – цветът, който е символа на борбата с инсулта множество общински сгради, паметници на културата, исторически обекти.

 

Това все пак ще подскаже на хората отново да погледнат към рисковите фактори, да погледнат към съществуващото приложение, което е безплатно и могат да свалят.

Но основната, най-голяма и най-глобална задача на асоциацията ни опира до съставянето на националния план за борба с инсулта."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама