НОВИНИ


Русия обвини Великобритания за взривовете на газопроводите ”Северен поток”. Лондон: Епична лъжа

4 2861 29.10.2022
Русия обвини Великобритания за взривовете на газопроводите ”Северен поток”. Лондон: Епична лъжа
Взривовете на газопровода

Очаквано руското министерство на отбраната обвини Великобритания, че ”представители на нейния флот са организирали и участвали в ”терористична атака”” в Балтийско море на 26 септември, когато бяха повредени газопроводите ”Северен поток” и ”Северен поток 2”.


„Според наличната информация, представители на това подразделение на ВМС на Великобритания са участвали в планирането, поддръжката и осъществяването на терористичния акт в Балтийско море на 26 септември за подкопаване на газопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“ , каза говорителят Игор Конашенков, без да предостави доказателства за тези твърдения.

 

Експлозиите избухнаха на 26 септември по едно и също време на два руски газопровода за износ на газ към Европа – Северен поток и Северен поток 2, припомня РИА Новости.

 

Лондон отхвърли днес твърденията на Москва, че британски военни моряци са взривили газопроводите "Северен поток" и ги окачестви като "фалшиви твърдения от епичен мащаб", съобщи БТА.


"За да отклони вниманието от катастрофалното справяне с незаконното нашествие в Украйна, руското министерство на отбраната прибягва до прокарването на неверни твърдения от епичен мащаб", заяви говорител на министерството на отбраната в Лондон. Той добави, че "тази поредна измислена история говори повече за споровете вътре в руското правителство, отколкото за Запада".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама