НОВИНИ


Опозицията иска Сюела Брейвърман да даде отговор за мигрантите

0 3026 31.10.2022
Опозицията иска Сюела Брейвърман да даде отговор за мигрантите
БГНЕС

Под натиска на опозицията е британският министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман. Питанията са свързани с влошаващите се условия в центровете за мигранти в графство Кент. Вчера нападател хвърли няколко запалителни бомби по център в Дувър, след което се самоуби. От своя страна правителството заявиха, че контролират миграцията и се борят с трафикантите на хора.


Опозиционната Лейбъристка партия и депутати от управляващата Консервативна парти искат от Сюела Брейвърман да се яви в парламента и да даде разяснения за ситуацията в мигрантския център "Манстън", където се обработват случаите на търсещите убежище и където вчера спешно бяха прехвърлени стотици мигранти от друг център в Дувър след извършеното там нападение, съобщава БНР.

 

От своя страна от правителството заявиха, че контролират миграцията и се борят с трафикантите на хора.


Сър Роджър Гейл от Консервативната партия изрази загриженост от съобщенията, че Сюела Брейвърман отказва да позволи настаняването на повече мигранти в хотели при положение, че "Манстън" е препълнен.

 

Министърът на вътрешните работи в сянка Ивет Купър каза, че разглеждането на случаите на търсещи убежище се бави изключително много и призова за  ефективност и премахване на тежките бюрократични формалности.

 

Има вероятност премиерът Риши Сунак и Сюела Брейвърман да обсъдят ситуацията на спешна среща по-късно днес. Само в събота близо 1000 мигранти са прекосили Ламанша с малки лодки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама