НОВИНИ


Мъск съкращава 25% от служителите на Twitter

0 2769 31.10.2022
Мъск съкращава 25% от служителите на Twitter

Илон Мъск предвижда съкращения на 25% от служителите в Twitter. Близкият кръг от бизнес партньори на главния изпълнителен директор на Tesla Inc. Мъск и останалите ръководители на Twitter Inc. се срещнаха през уикенда, за да обсъдят по-нататъшните планове за социалната медия.


Сред присъстващите на срещата бяха адвокатът на Мъск - Алекс Спиро, както и инвеститорите Дейвид Сакс и Джейсън Калканис. Последните двама бяха определени за щатни софтуерни инженери в Twitter, припомня БНР.

 

Според американското издание Мъск е посочен като новият главен изпълнителен директор на компанията, въпреки че това решение все още не е публикувано.

Мъск финализира придобиването на Twitter по-рано този месец, след поредица скандали.

 

Няколко дни преди това беше съобщено, че той планира да уволни 75% от персонала на компанията. По-късно пък се твърдеше, че първите съкращения ще бъдат проведени през последния уикенд на октомври, което Мъск обаче отрече.

 

Освен стратегията за развитие на социалната мрежа, интересно е как тези решения за съкращение ще повлияят на услугите и развитието, които предоставя Twitter.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама