НОВИНИ


Путин нареди ударно оборудване на армията

4 4926 31.10.2022
Путин нареди ударно оборудване на армията

Руският президент Владимир Путин нареди ударно оборудване на армията на Кремъл. Това съобщи премиерът на страната Михаил Мишустин, цитиран от руските държавни агенции. Според информацията там "в най-кратък срок" трябва да се оценят действителните нужди на въоръжените сили и да разшири капацитета си за такова производство.


"В най-кратък срок трябва да завършим изготвянето на подходящи цели в ключови области. За целта е необходимо много прецизно да се оценят реалните нужди, като се съпоставят с текущите възможности на предприятията от отбранителната индустрия и други отрасли на икономиката, и трябва да се прецени какво да се направи за разширяването им", заяви той и допълни: 

 

"Трябва да се осигурят и подходящи, качествени материали. От това зависят животите на войниците, особено на тези на първа линия".

 

Той заяви, че трябва да се изготвят подробни графици за всяка продуктова гама и всеки производител.

 

Коментарът на Мишустин и нареждането на Путин идват на фона на трудностите, които руската армия среща на фронта в Украйна. Киев продължава с контраофанзивата си и вече отблъсна бойците на Москва от ключови точки.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама