НОВИНИ


Шефът на полицията в Сеул призна за ”неадекватност” при трагедията на Хелоуин

0 2705 01.11.2022
Шефът на полицията в Сеул призна за ”неадекватност” при трагедията на Хелоуин

Неадекватна е била първоначалната реакция на полицията в Южна Корея при трагедията на Хелоуин празненствата в Сеул. Това е първото официално признание, че служителите не са направили достатъчно, за да предотвратят инцидента, при който загинаха 156 души, а други 152-ма бяха ранени.


Началникът на полицията в Южна Корея обеща пълно разследване, за да видят дали са предприети правилни действия след получаване на обажданията и дали служителите са реагирали правилно. 


Според кацаното от него полицията е получила многобройни обаждания преди инцидента да се случи, предупреждавайки ги за сериозността на ситуацията, но техният отговор е липсвал.


Полицията в Сеул каза на BBC, че първото обаждане до номера за спешни повиквания на Южна Корея е получено в 18:34 местно време - часове преди началото на смъртоносната катастрофа - и е имало още 10 обаждания през следващите три часа и половина.


По-рано полицията каза, че е разположила повече служители за тазгодишните празненства за Хелоуин, отколкото за партитата преди пандемията от COVID-19.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама