НОВИНИ


Гласът на Путин се нахвърли на Лондон, че британците взривили ”Северен поток”

6 2807 01.11.2022
Гласът на Путин се нахвърли на Лондон, че британците взривили ”Северен поток”
БГНЕС

Москва отново обвини Лондон, че е организирал и координирал експлозиите на газопровода ”Северен поток”, съобщиха световните агенции, като цитират говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.


Москва отново отправи обвинения към Лондон. Те са свързани с това, че Великобритания стои в основата на експлозиите на газопровода "Северен поток".

 

По думите на Песков Москва разполага с доказателства, че Великобритания има участие в саботажа на съоръжението. Русия обмисля последващи стъпки, каза още Песков.

 

Великобритания категорично отхвърли обвинението и заяви, че то е изфабрикувано, за да се отклони вниманието от руските провали във войната с Украйна.

 

Междувременно три кораба са тръгнали от украинските пристанища днес. Това е вторият ден, след като Русия преустанови участието си в споразумението за износ на зърно през Черно море. От координационния център в Истанбул съобщиха, че движението на корабите е било съгласувано от делегацията на ООН и руската страна е била информирана, съобщава БНР.

 

Турският президент Реджеп Ердоган ще разговаря с президентите на Русия и Украйна  Владимир Путин и Володимир Зеленски за възобновяване на споразумението в идните дни.

 

В самата Украйна продължават планираните прекъсвания на електрозахранването след руските атаки срещу енергийната инфраструктура. Кметът на столицата Киев Виталий Кличко съобщи, че водоснабдяването и електрозахранването в града са възстановени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама