НОВИНИ


Надежда Йорданова, ДБ: Успешна борба с корупцията без реформирана прокуратурата е невъзможна

3 2998 01.11.2022
Надежда Йорданова, ДБ: Успешна борба с корупцията без реформирана прокуратурата е невъзможна
Надежда Йорданова

Запознах се с проекта на дневен ред на правната комисия утре. Обезпокоена съм. В него са включени 8 законопроекта, а само част от тях касаят ИК. Да, законът за КПКОНПИ е първа точка, но днес служебният кабинет внесе и техният законопроект. Ние трябва да разгледаме и двата законопроекта.


Това каза по БТВ Надежда Йорданова от ДБ.  Надявам се да се регулира това, защото 8 законопроекта не може да се разгледат задълбочено. Законопроектът от ПП и този на служебният кабинет, ДБ има своите бележки и опасения, които ще настояваме да се отстранят. Важно е Антикорупционният орган трябва да не се превърне в поредната бухалка на властта. 


Успешна борба с корупцията без реформирана прокуратурата е невъзможна. Без присъди ни е не можем да имаме справедливост. Трябва да има внесени обвинителни актове, които са след качествени разследвания.

 

ДБ ще търси широк консенсус по важните законопроекти. Трябва да има редовно правителство. е можем да подкрепим правителство с първия мандат на ГЕРБ. Очакваме дебат с ПП. Ако се стигне до трети мандат, ако той доде в ДБ, ще направим възможно за разговор и за търсене на формула.

 

Предложението на ГЕРБ в правна комисия е да се върне хартиената бюлетина. Това е лош знак. Има мнозинство в парламента, което иска да се върнем назад.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама