НОВИНИ


Минеков освободи Светослав Трайков от борда на НДК

0 2872 02.11.2022
Минеков освободи Светослав Трайков от борда на НДК
Велислав Минеков БГНЕС

Министърът на културата Велислав Минеков освободи Светослав Трайков като член на съвета на директорите на Националния дворец на културата (НДК). Това се случва за по-малко от месец, след като Трайков беше назначен от Минеков.


Самата репутация на Трайков е противоречива. Някои познават Трайков като граждански активист, който е близък до Отровното трио както от протестите срещу правителството на Бойко Борисов през 2020г. и срещу Главния прокурор Иван Гешев през лятото на същата година.

 

Други го познават като кандидат-депутат на “Изправи се! Мутри вън!”, когато в конфигурацията с Мая Манолова участваха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Трети го познават като съветник на културния министър Велислав Минеков в кабинета “Янев”. Четвърти - заради смятаните за проруски позиции по въпроса с войната в Украйна. 

 

На 20-ти юли 2022 година той участва в акция, в която заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов и настоящия зам.-министър на енергетиката Еленко Божков натискат аварийните бутони на метростанция "Св. Климент Охридски". В резултат на това метрото спира за няколко минути, припомнят от в-к "Дневник".


Последва дело за хулиганство срещу Трайков, който отказва на полицията cнeмaнe нa oтпeчaтъци, фoтoгpaфиpaнe, cъбиpaнe нa лични дaнни плюc ДHK пpoбa зa извъpшвaнeтo нa пoлицeйcĸa peгиcтpaция. Софийският районен съд постанови, че действията на тримата в метрото са морално укорими, но не престъпни.

 

Светослав Трайков е известен политически хамелеон. Бил е кандидат за депутат на ГЕРБ във Варна през 2013г. През 2014г. се завърта покрай политическия проект на Николай Бареков "България без цензура".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама