АКТУАЛНО


Гръцкото издание Energypress.gr: ”Булгаргаз“ не успя да осигури слотове за разтоварване на втечнен газ в Ревитуса

5 7137 02.11.2022
Гръцкото издание Energypress.gr: ”Булгаргаз“ не успя да осигури слотове за разтоварване на втечнен газ в Ревитуса
Ревитуса

Държавната компания „Булгаргаз“ не е успяла да осигури слотове за разтоварване на втечнен природен газ на терминала в Ревитуса, Гърция на първия търг от три. Това става ясно от публикация на гръцкото издание Energypress.gr.


„DEPA, Mytilineos и българската MET Energy бяха трите компании, които си осигуриха 18 слота на вчерашния търг на DESFA за разтоварване на втечнен природен газ на терминала в Ревитуса“, съобщава изданието.


DEPA e общественият оператор с природен газ на Гърция, Mytilineos е гръцка частна компания. MET Energy пък е швейцарска компания с подразделения в редица европейски държави, включително България, като има лиценз за търгуване на природен газ у нас и в съседна Гърция.


„Това е първият търг за годишното планиране на оператора за следващата година, по време на който имаше особен интерес главно от местни групи, както и от чуждестранни доставчици на газ. Както беше съобщено, проведеният вчера (б.р. 31 октомври) търг включваше 18 слота и общ обем от 14 TWh втечнен природен газ“, казва още гръцкото издание, пише още Дебати.бг.


„В края на процедурата DEPA спечели 8 слота (4 TWh), Mytilineos – 5 слота (5 TWh), а MET – още 5 слота“.


В сряда се проведе нов търг за 8 слота и общо количество от 5 TWh. На 14 ноември ще се проведе търг за годишното програмиране за следващите години до 2027 г., който се очаква да приключи през януари, казва още изданието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама