НОВИНИ


Скандал в парламента още в началото на заседанието

6 9383 03.11.2022
Скандал в парламента още в началото на заседанието
В парламента

Със спор между ”Продължаваме промяната” и ГЕРБ започна днешното пленарно заседание. В декларация от парламентарната трибуна депутатът от ПП Милен Матеев обвини опонентите си в реставрация на порочни законодателни практики от времето на тяхното управление с цел да се върви към предсрочни избори.


"Веднага щом овладяха чрез нечистоплътни задкулисни уговорки ключовите постове на председател на НС и председатели на решаващите парламентарни комисии, без да губят нито ден, ГЕРБ започнаха брутално да налагат волята си. Газейки закона с подкрепата на ДПС и БСП, възползвайки се от желанието им да възстановят статуквото, отпреди появата на реформаторските формации".

 

Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев отговори с декларация: "Човек, който принадлежи на парламентарна група, чийто ръководител, в началото на своята политическа кариера, наруши по най-брутален начин българската Конституция, няма как сега да говорите за конституционализъм. Човек, който принадлежи към парламентарна група, която си позволи да потъпче всяка добра българска парламентарна практика, няма как в момента да поучава".


От парламентарната трибуна съпредседателят на ПП Кирил Петков обяви, че всички тези обвинения са лъжа: "Истината е следната, че това, което ГЕРБ се опитва да направи в момента е, да върне статуквото с фалшивите бюлетини и с фалшивите торби с подмяната на изборните действия на българските граждани. Те искат да върнат статуквото през задната врата…"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама