НОВИНИ


”Възраждане” ще поиска от президента референдум за еврото

7 2923 04.11.2022
”Възраждане” ще поиска от президента референдум за еврото

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че идната седмица ще поиска от президента Румен Радев да инициира референдум за въвеждане на еврото.


Това каза той в кулоарите на парламента. И разкри, че на поканата на „Възраждане“ към парламентарно представените политически сили за разговор по темата са се отзовали единствено ГЕРБ-СДС и „Български възход“. И двете формации обаче са отказали да участват в инициирането на референдум за въвеждането на еврото.


Костадинов обяви, че оттук нататък пред тях има само две възможности – или да помолят президента Радев да се заеме с инициирането на такъв референдум. Или, ако и той откаже, да започнат сами да събират нужните подписи. Константинов обяви, че тяхната цел е да съберат 500 000 подписа на български граждани срещу въвеждането на еврото.


Лидерът на „Възраждане“ каза още, че партията им все още не е получила покана от Радев за консултации при него, но това може би ще стане следващата седмица.


Лидерът на „Възраждане“ уточни, че неговата политическа сила не е еврото да не се въвежда изобщо, а едва когато стандартите на живот и заплащане в България се изравнят с тези в ЕС, защото „еврото е предвидено за богати държави“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама