НОВИНИ


Георг Георгиев с нова ”идея” в пленарна зала - да гласуваме по севернокорейски

4 2871 04.11.2022
Георг Георгиев с нова ”идея” в пленарна зала - да гласуваме по севернокорейски

Да гласуваме по модела на Северна Корея - да забраним вота. Така на практика няма да има нито една сгрешена бюлетина. Това е поредната екстравагантна идея, родена днес в пленарна зала около дебатите за връщането на хартиената бюлетина.


Неин автор е Георг Георгиев от ГЕРБ. Борисовата партия е категорична, че машинното гласуване ограничава правото на гражданите.


Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната" обаче е категоричен: Правото на глас е изконно, но истината е проста - свежда се до ценностите и морала на всеки един. 


"А фактите са доказали, че ГЕРБ много често изневерява на тези изконни ценности за гарантиране честността на вота", посочи Иванов от ПП и заяви, че е попаднал на видеоклип, в който бивш депутат и бивш кмет от ГЕРБ е поощрил партийните членове на ГЕРБ в секционните избирателни комисии, които правят бюлетините невалидни. 


"Дори неграмотните имат право да гласуват. Те имат право и да бъдат избирани. Няма тема, по която да разсъждаваме. Следва да се стремим да изчистваме процедурите, но не и посредством ограничаване правото на глас. Можем да забраним на хората да гласуват - ако никой не гласува, решаваме проблема по севернокорейски. Не знам как се правят бюлетини невалидни. Вярвам, че моите колеги също", призова Георг Георгиев от ГЕРБ. 


Росен Костурков от ПП пък даде идея да се върне хартиената бюлетина, за да може и неграмотните хора да гласуват.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама