НОВИНИ


Астивисти заляха със супа друг шедьовър на Ван Гог

5 3088 04.11.2022
Астивисти заляха със супа друг шедьовър на Ван Гог
По време на акцията Twitter

Картината на Ван Гог „Сеячът“ беше залята със супа в Рим, съобщи Ройтерс. Италиански климатични активисти от движението „Последно поколение“ хвърлиха грахова супа по платното, а после се залепиха за стената на галерията.


Нападението над картината беше извършено от четири жени, които крещяха лозунги срещу глобалното затопляне и изкопаемите горива. 

 

„Тези акции би трябвало бъдат по всички страници и по всички канали, както и в политическия дневен ред. Засега обаче се определят като скандални“, се казва в изявление на движението. 

 

Представители на близо 200 държави ще се съберат в Египет през следващата седмица за климатична конференция  на ООН. Целта е да се приемат решения, които да ускорят действията срещу глобалното затопляне. 

 

„Сеячът“ на Ван Гог е част от изложба в историческия „Палацо Бонапарте“ в центъра на Рим. Платното е собственост на холандския музей „Крьолер-Мюлер“ и е защитено от стъкло. Няма щети по картината, каза Камила Талфани, говорител на организаторите на изложбата, информира БТА.

 

Климатични активисти заляха наскор със супа "Слънчогледите" на Ван Гог


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама