НОВИНИ


Коне или гаубици изпраща Ким Чен Ун на Путин? Какво разкриват снимки на мистериозния влак от космоса?

7 21661 06.11.2022
Коне или гаубици изпраща Ким Чен Ун на Путин? Какво разкриват снимки на мистериозния влак от космоса?
Снимка, показваща движението на мистериозния влак... Слободен печат

Дни след като Съединените щати заявиха, че разполагат с информация, че Северна Корея тайно доставя на Русия артилерийско оръжие, базирана във Вашингтон НПО, която има достъп до сателитни изображения и наблюдава събитията в Северна Корея, съобщи, че влак е преминал от Северна Корея в Русия.


Те добавят, че това се е случило за първи път през последните няколко години, но също така, че руската ветеринарна служба съобщи, че влакът, преминал корейско-руската граница, е превозвал коне. Това съобщава македонската медия Слободен печат.

 

„Невъзможно е да се определи целта на влака, който видяхме на кадрите, но това идва на фона на съобщенията за продажби на оръжие на Северна Корея на Русия и подновена търговия между двете страни“, казват от организацията.

 

В доклада им се посочва, че в 10:24 ч. местно време е бил забелязан влак, състоящ се от локомотив и три затворени вагона от корейската страна на границата, а в 13:10 ч. от руската страна. В 14:29 часа на гара Хасан, на около два километра от границата, се вижда локомотив с три вагона, докато в същото време три по-малки покрити вагона или евентуални контейнери с автомобили са били на съседната железопътна линия.

„Не може да се определи дали се извършва прехвърляне на материал или нещо друго и местоположенията на тези влакове може да не са свързани“, се казва в доклада.

 

Русия и Северна Корея отвориха отново железопътен мост, който беше затворен от 2020 г. поради пандемията от Covid, според изявление на руската държавна ветеринарна служба в сряда. Влакът, който видяха от 38 North Company, беше първият, откакто мостът беше пуснат за движение.

 

Северна Корея заяви през септември, че никога не е доставяла на Русия оръжия или боеприпаси и не планира да го прави.

 

Белият дом обаче заяви, че Вашингтон разполага с информация (включително снимки от космоса), която показва, че Северна Корея тайно доставя на Русия значителен брой артилерийски снаряди и се опитва да прикрие доставките, като ги насочва през страни от Близкия изток и Северна Африка.

 

Вече няколко разузнавателни служби на големи държави са категорични, че Ким Чен УН и Владимир Путин са се договорили Северна Кория да помогне на Русия с оръжия и боеприпаси. Кремъл припомнил на Пхенян, че години наред Москва помага на северно-корейската армия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама