НОВИНИ


Дунчев ПП: Готови сме да подкрепим ГЕРБ, стига да има мерки, които да решават проблемите на хората

8 3023 06.11.2022
Дунчев ПП: Готови сме да подкрепим ГЕРБ, стига да има мерки, които да решават проблемите на хората
Александър Дунчев БНТ

Ние ще подкрепяме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна. Готови сме подкрепим ГЕРБ, дори и БСП, когато и да е било, стига да има мерки, които да решават проблемите на хората. Има няколко човека от нашата партия, които жадуват за власт и постове, но повечето колеги в ПП и ДБ са там заради хората и ние го показваме всеки ден. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП Александър Дунчев.


Той допълни, че ПП и ДБ не могат да управляват самостоятелно, затова единствената им политическа опция е да кажат кои са условията, при които могат да работят с всеки. По думите му не е нужно ПП да са в управлението.

 

Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП е, ако ГЕРБ изпълнят три-четири условия - смяна на главния прокурор, нова антикорупционна комисия, смяна на всички корумпирани кадри в държавната администрация.

 

В срещата между ГЕРБ и ПП в Народното събрание ще участват Десислава Атанасова, Кирил Петков и Асен Василев. Ще се обсъжда спирането на кражбите, корупцията и демонтирането на всички порочни практики и схеми, от последните 20 години, уточни Дунчев.

 

По думите му ПП вече са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията.

 

"Падна ни правителството и загубихме първото място на изборите. За горите имахме проблем с БСП, когато те покровителстваха корупционните схеми на ГЕРБ. Основно, когато атакувахме "Капитан Андреево", където ГЕРБ, ДПС и ИТН реагираха много язвително".

 

"Хваля Иван Иванов от БСП (бившият земеделски министър - б.р), който в момента ме съди за 30 000 лева, затова, че го обвиних, че крие политическите кадрови чистки в горите. Хваля го за това, че прие част от политиките, които ние предложихме в НС, които бяха гласувани против включително от мои колеги в "Промяната" - електронни търгове, ограничаване на схемите с нагласените търгове и други", каза депутатът от ПП.

 

Дунчев заяви, че ПП са категорично за модернизирането на Българската армия и покупката на нови самолети Ф-16, но обясни, че част от колегите му са гласували против, защото искат да видят първата партида. Дунчев заяви, че няма проблем да работи с хора, които слагат истински решения на масата.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама