НОВИНИ


32 отбора при мъжете и при жените ще участват на световните първенства по волейбол

0 2834 07.11.2022
32 отбора при мъжете и при жените ще участват на световните първенства по волейбол
БГНЕС

Повече отбори ще участват на на световните първенства по волейбол. Международната федерация по волейбол (ФИВБ) обяви промените за следващите издания престижния турнир. Това съобщиха от Българската федерация по волейбол.


Международната федерация по волейбол (ФИВБ) обяви промени за следващите издания на световното първенство, обявиха от българската федерация. От централата потвърдиха увеличението на броя на участващите отбори в надпреварата. Това се случва лед одобрението на Административния съвет на ФИВБ.

 

Очаква се 32 отбора при мъжете и при жените да участват в следващите издания на престижния турнир. Подобрената формула на състезанието ще бъде еднаква и за двата пола. Отборите ще бъдат разделени в осем групи по четири отбора за груповата фаза. Първите два тима от всяка група ще продължават напред към фазата на директните елиминации.  

 

Президентът на Международната федерация д-р Ари Граса каза, че с промените ФИВБ се стреми да предостави повече възможности на националите отбори за изява на високо ниво. Целта е да се предостави зрелищен волейбол на феновете от цял свят.   


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама